Kuşadası Belediyesi, Et ve Tavuk Satışı Yapan İş Yerlerinde Denetimlerini Arttırıyor
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Kuşadası Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli ürünler tüketebilmeleri için et ve tavuk ürünleri satan kasapları denetlemeye devam ediyor.
Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Güvenli Gıda ve İş Yeri Hijyeni Denetim ekibi, iş yerlerinde vatandaşların daha güvenilir gıdalara ulaşmalarını sağlamak amacıyla denetimlerine devam ediyor. Marketler, fırınlar ve lokantaların yanı sıra kasapları da denetleyen ekipler, steril ve hijyenik olması gereken et mamulleri satış alanlarında kontroller yapıyor. Denetimlerde ruhsat ve evrak kontrolü yapılırken, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri de inceleniyor.
Ekipler, etlerin muhafaza edildiği soğuk hava depoları ve sergileme reyonlarının uygunluğunu da kontrol ediyor. İşletme sahiplerine genel temizlik kurallarını hatırlatan ekipler, çalışanlara da maske, bone ve eldiven kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca karkasların mühür ve kesim raporları da incelenirken, çalışanlara etleri kesme ve işleme işlemlerinde kullanılan ekipmanların temizliği için antibakteriyel ürünlerin kullanımı konusunda bilgilendiriliyor. (ANKA)
Hapishaneyi beş yaşındaki bir çocuk için eğlenceli hale getirmek: Uçurtmayı Vurmasınlar
|